Gardenline - Plantăm armonie

Home - title»Noutăți»Acoperim Clujul cu verde!

Acoperim Clujul cu verde!

Vremea nu trece fără urme pentru pasionații acoperișurilor verzi din țară. În luna ianuarie, echipa Gardenline a realizat încă un acoperiș verde la un nou magazin comercial din Cluj. 

Acoperim Clujul cu verde! Acoperim Clujul cu verde!

Este un acoperiş verde extensibil necirculabil cu suprafaţa de 1700 de mp, cu vegetaţie de Sedum și a fost realizat în 11 zile, într-o perioadă foarte dificilă din punct de vedere al condiţiilor climaterice: zile întregi cu -14 grade:

Acoperim Clujul cu verde! Acoperim Clujul cu verde! Acoperim Clujul cu verde!

Gardenline nu este la prima sa realizare de acoperișuri verzi, printre acestea se numără și cel mai mare acoperiș verde din țară, de peste 6000 mp la Oradea, realizat în anul 2015.

Acest tip de acoperiș contribuie printre altele la eficiența energetică a clădirii, prin răcirea naturală a acesteia pe timpul verii și încălzirea sa pe timpul iernii. În același timp, acoperișul verde filtrează în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, și reduce în mod considerabil cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare.

Acoperim Clujul cu verde!

Astfel, vegetația amplasată pe acoperiș are rolul de a reduce efectul de seră din oraș, absorbind praful și dioxidul de carbon și producând oxigen, dar și de a coborî temperatura ambientală, contribuind la reducerea amprentei energetice a clădirii.

Spre bucuria societății, tot mai mulți agenti economici realizează importanța energetică și ecologică a construcțiilor, apelând la realizarea acoperișurilor verzi. Dacă vă gândiți la o soluție ecologică de acest gen, nu ezitați să ne contactați! Nu uitați: plantăm armonie.

Echipa Gardenline

Save