Gardenline - Plantăm armonie

Home - title»Noutăți»August: abundența în grădină

August: abundența în grădină

Grădinarii profesioniști sunt de părere că luna august există pentru savurarea grădinii, a muncii depuse de-a lungul multor luni pline de lucru și osteneală. Abundența vegetației, a florilor este acum completată și de cea a fructelor.

August: abundența în grădină

Însă pentru menținerea acestei armonii plăcute în jurul nostru va trebui să ne rezervăm timp pentru câteva treburi:

  • Toaletarea trandafirilor căţărători
  • Ultima toaletare a gardurilor vii înainte de a se instala vremea rece (ca rănile să se poată vindeca, iar ramurile tinere să aibă timp pentru lignificare)
  • Continuaţi tăierea gazonului cu una-două trepte de tăiere mai sus (dacă s-a tăiat cu 2-3 în mai, iunie, tăiaţi cu 3-4 şi în august, astfel gazonul va rezista mai bine la condiţiile de căldură excesivă)
  • Nu utilizaţi acum erbicide selective pentru gazon, acestea funcţionează şi dau rezultate bune doar când temperatura e mai scazută
  • Strângeţi seminţe de la florile anuale pentru a le sădi în primăvară
  • Atenţie la omida Cimişirului (Buxus), aceasta depune ouă din nou în august! Realizaţi cât de repede tratamente fitosanitare cu substanţe insecticide recomandate de către fito-farmacii.

Nu în ultimul rând, în această lună a lui „Gustar” să împărtășim bucuria recoltei de flori, fructe și legume cu cei dragi.

August: abundența în grădină

Dacă aveți întrebări legate de grădină, doriți să vă consultați cu specialiștii nostri, sau visați la un peisaj pe care doriți să-l realizați în anturajul dumneavoastră, contactați-ne la numerele de telefon 0372-749.475 sau 0731-808.300.

Cu drag, Echipa Gardenline

Save