Gardenline - Plantăm armonie

Home - title»Noutăți»Ce așteaptă plantele de la noi primăvara?

Ce așteaptă plantele de la noi primăvara?

Primăvara ne bate la ușă, temperaturile neobișnuit de ridicate din acest an pare că au determinat plantele să își scurteze puțin perioada de repaus.

Pentru a ajuta plantele în pregătirile pentru perioada de vegetație, este bine să știm ce lucrări sunt binevenite acum și în ce cazuri este indicat să ne adresăm specialiștilor.

Ce așteaptă plantele de la noi primăvara?

Vă recomandăm să parcurgeți sfaturile specialistului Alexandra Răducanu, inginer peisagist în cadrul Echipei Gardenline:

  • Curăţenia de primăvară: greblarea terenului, străngerea frunzelor moarte a ramurilor şi arderea acestora
  • Afânarea superficială a terenului (cu săpăliga)
  • Toaletarea speciilor căţărătoare: glicina, iederă, viţă sălbatică, trâmbiţă (Campsis radicans) (imagine)
  • Fixarea de suporţi a plantelor căţărătoare (legarea acestora)
  • În cazul glicinei şi a trâmbiţei se scurtează ramurile până la 2-3 muguri.
  • Plantarea arbuştilor pentru formarea gardurilor vii (cimişir, fag, lemn câinesc)
  • Tratamente fitosanitare preventive cu substanţe fungicide şi bactericide la speciile de foioase (cele cu frunze căzătoare), înainte de umflarea mugurilor
  • Plantarea pomilor fructiferi

Prognoza agrometeorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada februarie-aprilie 2016 ne atrage atenția că temperatura medie a aerului la sfârșitul lui februarie și luna martie va fi peste normalul perioadei în sudul, estul și local în vestul țării, în celelalte regiuni se va situa în general în limitele mediilor climatologice. În ce privește precipitațiile, acestea se pot situa peste normalul climatologic în această perioadă. Speciile pomi-viticole îşi vor continua repausul biologic în toate plantatiile. Local, pe terenurile cu expoziție sudică îndeosebi din jumătatea de sud a ţării, va fi posibilă înregistrarea fazei de umflare a mugurilor de rod. (sursa: http://www.meteoromania.ro/anm)

Dacă aveți întrebări legate de grădină, doriți să vă consultați cu specialiștii nostri, sau visați la un peisaj pe care doriți să-l realizați în anturajul dumneavoastră, contactați-ne la numerele de telefon 0372-749.475 sau 0731-808.300.

Nu uitați: Plantăm armonie.

Cu drag, Echipa Gardenline

Ce așteaptă plantele de la noi primăvara?