Gardenline - Plantăm armonie

Home - title»Noutăți»Grădina care înflorește continuu

Grădina care înflorește continuu

Ce bine ar fi ca toată vara să înflorească grădina noastră, nu-i așa? Margaretele, levănțica, salvia, gălbenelele, veronica, brumărelele, cerceii doamnei, nemțișorii de câmp, echinaceea, lupinul și trandafirii: iată doar câteva flori pe care le-am dori în toată splendoarea lor, toată vara, în grădina noastră.

Grădina care înflorește continuuIată câteva recomandări pentru a ajuta plantele să înflorească mai mult timp sau chiar de mai multe ori într-un sezon. Se știe că cele mai multe flori anuale și perene au capacitatea de a înflori a doua oară, dacă îndepărtăm floarea trecută. Eliminând florile veștejite, planta își păstrează aspectul îngrijit, se regenerează și dezvoltă o nouă inflorescență.

Explicația fenomenului este simplă: când florile încep să-și piardă petalele, lăsând la vedere începutul de fruct, planta își folosește toate rezervele de energie pentru dezvoltarea semințelor. Îndepărtând însă aceste fructe neterminate, determinăm planta să dezvolte flori noi în vederea asigurării înmulțirii. În cazul plantelor perene tehnica recoltării florilor înainte de dezvoltarea semințelor duce la îmbogățirea coroanei.

Nu este o activitate dificilă, însă trebuie să alegem momentul potrivit pentru un rezultat aproape garantat. După ofilirea florii, aceasta se îndepărtează direct dedesubt, secționând firul între floare și prima frunză sănătoasă. Procesul se aplică pentru fiecare fir de pe plantă. Sunt plante în cazul cărora se poate aplica un tuns general, îndepărtând câțiva centimetri de pe suprafața înflorită (și ofilită) a plantei. Să avem grijă însă să nu tăiem și eventualii boboci tardivi care se ascund printre frunze.

De cele mai multe ori a doua înflorire are o durată mult mai lungă decât prima, așadar merită migala: vom avea în schimb o grădină minunată, care înflorește și ne încântă toată vara.

Pe lângă ciugulitul florilor trecute să nu uităm însă de sarcinile absolut necesare ce trebuie executate în această lună a Cuptorului, cea mai fierbinte perioadă al anului:

  • Plivirea buruienilor-obligatorie
  • Tunderea gazonul săptămânal. În caz de căldură excesivă, tăiaţi cu treaptă superioară (mutati cuţitul de pe poziţia 2, pe poziţia 3), pentru a ajuta iarba să suporte mai uşor căldura)
  • Fertilizarea gazonului cu un îngrăşământ bogat în azot
  • Legarea plantelor ce formează tufe voluminoase pentru a obţine un aspect îngrijit (ex. tufele de bujori- Paeonia lactiflora, P. officinalis)
  • Toaletarea (tăierea) arbuştilor care au înflorit la începutul verii (ex. iasomia- Philadelphus coreonarius)
  • Legaţi plantele căţărătoare pe măsură ce acestea se întind (ex. trandafirii urcători, clematitele, caprifoiul etc.)
  • Udați florile și plantele, în special cele multianuale pot suferi acum din cauza secetei, nedezvoltând noi răsaduri și rădăcini
  • Irisul se divizează pentru a avea mai mult spațiu
  • Plantele aromatice (oregano, busuioc, tarhon, levănțică, roiniță, cimbrișor etc) se pot recolta acum, lăsându-le la uscat în locuri uscate, umbrite, bine aerisite - pe site sau legate în buchet și atârnate.

Grădina care înflorește continuu

Dacă aveți întrebări legate de grădină, doriți să vă consultați cu specialiștii nostri, sau visați la un peisaj pe care doriți să-l realizați în anturajul dumneavoastră, contactați-ne la numerele de telefon 0372-749.475 sau 0731-808.300.

Cu drag, Echipa Gardenline