Gardenline - Plantăm armonie

Home - title»Noutăți»În mai: „atât de aproape de cer”

În mai: „atât de aproape de cer”

Luna mai readuce căldura și romantismul în grădinile și parcurile preferate. Însă aduce și multe potențiale daune grădinii. Ne putem trezi fără cele mai îndrăgite plante pe care le deținem sau fără urmă de fructe... toate astea mulțumită înghețului și a melcilor. Există metode blânde pentru evitarea ambelor calamități.

În mai: atât de aproape de cer

După fiecare ploaie zdravănă ne trezim cu cete uriașe de melci și limacși care par să ne invadeze. Metoda cea mai umană de a scăpa de ele: să le strângem și să le ducem departe de grădină, par să fie în van, după câteva ore parcă ar veni și mai mulți melci la ospăț. Pentru a-i îndepărta, putem încerca câteva metode mai mult sau mai puțin artizanale și efeiciente cum ar fi să le dăm bere, sare, să presărăm zaț de cafea sau coji de ouă mărunțite în jurul plantelor pe care vrem să le ocrotim. Putem înconjura rondurile de flori cu sârmă de cupru și putem stropi plantele cu ceaiuri aromate, presăra cenușa de lemn de la ultimul grătar avut în grădină pe lângă tulpini.

Sunt metode cât se poate de umane pentru a ține departe măcar parțial melcii, merită încercate.

În mai: atât de aproape de cer

Împotriva înghețului însă cel mai bine e să ne ferim plantele mai sensibile, via și pomii fructiferi cu folie protectoare de plastic sau fleece. O metodă pe cât de veche, pe atât de scenică dar și eficientă este protejarea viței de vie și a pomilor cu foc viu. Poate vă amintiți de pelicula Atât de aproape de cer (A Walk in the Clouds, 1995) semnată de regizorul Alfonzo Arau în care căldura este risipită noaptea printre mlădițele viței cu ajutorul unor aripi, pentru a proteja fructele de îngheț.

Dacă aveți întrebări legate de grădină, doriți să vă consultați cu specialiștii nostri, sau visați la un peisaj pe care doriți să-l realizați în anturajul dumneavoastră, contactați-ne la numerele de telefon 0372-749.475 sau 0731-808.300.

Nu uitați: Plantăm armonie.

Cu drag, Echipa Gardenline

Save

Save