Gardenline - Plantăm armonie

Home - title»Noutăți

Noutăți

Ce plante putem folosi pentru decorațiunile de Advent?

Coroniţa de Advent este o tradiţie născută în secolul al XIX-lea în orașul Hamburg din Germania. Coroniţa de Advent este o tradiţie născută în secolul al XIX-lea în orașul Hamburg din Germania. Aceasta se realiza din ramuri de brad și patru lumânări, care sunt aprinse succesiv în cele patru duminici din timpul Adventului, dinaintea Crăciunului. Dacă optați ca anul acesta să realizați un astfel de aranjament, specialiștii Gardenline vă împărtășesc ce plante şi elemente constructive se pot utiliza.

Ce lucrări sunt obligatorii în luna octombrie?

Luna octombrie aduce cu sine numeroase lucrări în grădină. Pe lângă activitate de strângere a frunzelor și a crengilor rupte, plantele din grădină au nevoie de îngrijiri speciale pentru a fi pregătite să intre în sezonul rece. Toate acestea necesită timp și planificare corespunzătoare a lucrărilor. Iată care sunt principalele lucrări...

Cum îmbunătățim calitatea aerului din birouri?

Majoritatea dintre noi petrecem mare parte din timp în spații închise. Deși poate părea greu de crezut, există situații în care aerul din încăperile în care ne petrecem majoritatea timpului poate să fie mai dăunător decât cel din exterior. Calitatea aerului pe care-l respirăm este de o importanță majoră pentru că sănătatea noastră este influenţată de mediul în care trăim.

În mai: „atât de aproape de cer”

Luna mai readuce căldura și romantismul în grădinile și parcurile preferate. Însă aduce și multe potențiale daune grădinii. Ne putem trezi fără cele mai îndrăgite plante pe care le deținem sau fără urmă de fructe... toate astea mulțumită înghețului și a melcilor. Există metode blânde pentru evitarea ambelor calamități.

Babele vestesc o primăvară călduroasă

După o iarnă care și-a etalat capacitățile termice din plin, iată că în sfârșit a sosit și prima zi a primăverii meteorologice, 1 martie. Să ne apucăm de treabă!

Acoperim Clujul cu verde!

Vremea nu trece fără urme pentru pasionații acoperișurilor verzi din țară. În luna ianuarie, echipa Gardenline a realizat încă un acoperiș verde la un nou magazin comercial din Cluj.

Fertilizare pur organică sau combinată?

Tendințele moderne de stil de viață ne îndeamnă spre un mod de viață cât mai conștient, cât mai ecologic și mai mediuprotector. Mulți se cred apostolii acestei tendințe însă nu toți au documentația și pregătirea necesară ca să fie adevărați ambasadori ai modului de viață ecologic: responsabili și în posesia cunoștințelor subiectelor referitoare la un circuit sănătos al naturii.

Gerarul în grădină

Cu toate că plantele se află în stare latentă, somn adânc, există câteva lucrări de făcut și acum.

Să fim verzi de crăciun

Trendul evenimentelor verzi câștigă teren tot mai mult și la noi în țară, iar crăciunul verde este o ocazie minunată pentru a exersa atitudinea ecologică. Vă arătăm cum.

Amenajări interioare: fiecare stil are planta lui

La combinațiile aranjamentelor florale sau la alegerea plantelor solitare să avem în vedere necesitățile acestora în ce privește spațiul, udatul, lumina, dar și anturajul arhitectural. Am adunat câteva recomandări pentru un ambient armonios. Consultați lista.

Must, vin și foarfeca de vie: este octombrie!

Paleta de culori și arome a lui octombrie ne va încânta simțurile la fiecare pas, iar alături de un pahar de must sau vin într-o seară liniștită ne putem planifica treburile din a doua zi în grădină. Anul acesta vara indiană ne oferă suficiente astfel de zile optime pentru pregătirea unei primăveri bogat înfloritoare și ocrotirea plantelor înainte de sosirea iernii.

August: abundența în grădină

Grădinarii profesioniști sunt de părere că luna august există pentru savurarea grădinii, a muncii depuse de-a lungul multor luni pline de lucru și osteneală. Abundența vegetației, a florilor este acum completată și de cea a fructelor.

Grădina care înflorește continuu

Ce bine ar fi ca toată vara să înflorească grădina noastră, nu-i așa? Margaretele, levănțica, salvia, gălbenelele, veronica, brumărelele, cerceii doamnei, nemțișorii de câmp, echinaceea, lupinul și trandafirii: iată doar câteva flori pe care le-am dori în toată splendoarea lor, toată vara, în grădina noastră.

Mesajul lui Cireșar: rezervați-vă timp liber!

Este la îndemână să spunem ca avem atâtea de făcut în grădină în această lună sau în casă, la birou sau la șantierul de lucru, pe motivul că lista treburilor este fără sfârșit. Însă arta grădinăritului stă tocmai în timpul acordat visării. Pregătiți-vă așadar o cană de ceai sau un pahar de răcoritoare, găsiți-vă un colțișor însorit în grădină și petreceți-vă timpul făcând dulcele nimic, asezonat cu puțină visare și ascultare a vocilor din natură. Nu uitați: grădinile există pentru a da viață, pentru a ne încărca cu energie și armonie!

Mai: luna lui Florar

Tunderea gazonului este o sarcină aproape zilnică (2 sau 3 tunderi pe săptămână în funcţie de vreme) în această perioadă, altfel vom pierde repede atmosfera și estetica caracteristică parcurilor englezești.