Gardenline - Plantăm armonie

Home - title»Noutăți»Ce plante putem folosi pentru decorațiunile de Advent?

Ce plante putem folosi pentru decorațiunile de Advent?

Coroniţa de Advent este o tradiţie născută în secolul al XIX-lea în orașul Hamburg din Germania. Aceasta se realiză din ramuri de brad și patru lumânări, care sunt aprinse succesiv în cele patru duminici din timpul Adventului, dinaintea Crăciunului.

Acest obicei se leagă de numele teologului Johann Hinrich Wichern, care începând cu anul 1838, dorindu-și să facă mai frumos acest eveniment, s-a gândit că fiecare copil din orfelinatul înfiinţat lângă Hamburg, să aprindă o lumânare. Prima lumânare din acest aranjament se aprindea în prima duminică a lunii decembrie. Inițial coroana conținea 24 de lumânări, însă o data cu trecerea timpului, numărul acestora s-a micşorat ajungându-se la patru lumânări, reprezentând cele patru duminici ale Adventului.

Ce plante putem folosi pentru decorațiunile de Advent?

Coroana de Advent are o formă circulară, cercul fiind un semn al veşniciei, al fidelității și ramurile de brad semnifică speranţa. De asemenea, fiecare lumânare are câte o semnificaţie religioasă. Conform tradiţiei, mai bine de 500 de ani prima lumânare este cea a profetului și reprezintă speranţa. A doua, este lumânarea Betleemului, a treia este lumânarea păstorilor, iar a patra este lumânarea îngerilor.

Dacă optați ca anul acesta să realizați un astfel de aranjament, specialiștii Gardenline vă împărtășesc ce plante şi elemente constructive se pot utiliza:

Materiale auxiliare: suport circular (burete, polistiren, tavă decorativă), ghivece din lut, 4 lumânări, conuri, nuci, mușchi, licheni sau fruncte roşii (Cotoneaster, Crataegus, Ilex).

Plante ornamentale: ramuri de plante veşnic verzi (molid Picea pungens, tuja Thuja, brad Abies alba, tisă Taxus baccata), plante suculente (Aeonimu, Sedum, Sempervivu, Echeveria) şi floricole (ciuboţica cucului Cyclamen, steaua craciunului Euphorbia pulcherrima,  crăciunița cactus Schlumbergera truncata).

Plantăm armonie!

(Imaginile folosite în articol sunt cu titlu informativ, având ca sursă internetul)