Gardenline - Plantăm armonie

Home - title»Noutăți»Amenajări interioare: fiecare stil are planta lui

Amenajări interioare: fiecare stil are planta lui

Plantele de interior au multiple beneficii, pe lângă faptul că îmbunătățesc calitatea aerului datorită oxigenului produs, conferă întregului ambient o stare plăcută, prin estetica lor variată completând arhitectura interioară, chiar și mobilierul.

Amenajări interioare: fiecare stil are planta lui

La combinațiile aranjamentelor florale sau la alegerea plantelor solitare să avem în vedere necesitățile acestora în ce privește spațiul, udatul, lumina, dar și anturajul arhitectural. În lista de mai jos am adunat câteva recomandări pentru un ambient armonios:

Amenajări interioare: fiecare stil are planta lui

  • Pentru un interior classic, amenajat cu mobilă antică: begonii, ciclamen, camelii, palmieri, violete de Parma, ferigă.
  • Interior în stil Art Nouveau: plante elegante puternic conturate precum floarea flamingo (Anthurium), crinul păcii (Spathiphyllum - vezi poză), Amaryllis, monstera sau floarea pasiunii.
  • În completarea mobilierului exotic sau din rattan se pun plante tropicale sau subtropicale precum ficusul, bromelii, palmieri și orhidee.
  • Mobilierul în stil japonez se asortează cu plante in regiunea Asiei orientale sau plante cu un aspect mai „sever”: bonsai, bambus, obligeană (Acorus).
  • Pentru un interior modern, amenajat cu elemente din metal, sticlă și suprafețe de beton se recomandă plante cu accente artistice aducând cu opere de artă (statui sau lucrări grafice): cactuși, ficuși, ferigi, dracene, Yukka, planta umbrelă (Schefflera)
  • Într-un interior rustic, amenajat în stil rural, cu mobilier scandinav sau din nuiele se pretează plante cu inflorescență bogată, viu colorată cum ar fi begoniile, ciclamen, Kalanchoe (care se numește și planta zâmbetului), sporul casei (Impatiens), crăciunița sau cactusul de crăciun (nu-mă-deranja).
  • La mobila mediteraneană cel mai bine se potrivesc pomii de lămâi și portocal, Yukka, mirtul, aloe, agave, lacrimi de înger (Soleirolia soleirolii), sau nolina.

Este foarte important să alegem ghiveci sau suport decorativ potrivit pentru fiecare plantă, care să fie în ton cu ambientul și să nu concureze cu caracteristicile plantei. Spre exemplu, krotonul cu frunzele lui multicolore se poate planta într-un ghiveci care aduce cu una din culorile frunzei, însă palmierii este bine să fie așezați în suporturi cât mai simple, neutre la formă, material și culoare. Plantele mărunte, de talie mică pot fi plantate grupat, „în buchet”, asigurând un punct colorat și dinamic în interiorul ales.

Dacă aveți întrebări legate de plantele de interior, doriți să vă consultați cu specialiștii noștri, sau visați la un ambient verde pe care doriți să-l realizați în anturajul dumneavoastră, contactați-ne la numerele de telefon 0372-749.475 sau 0731-808.300.

Cu drag, Echipa Gardenline

Nu uitați: Plantăm armonie.